Noppe van der zwaag

Nieuwe auto gekocht en een autoverzekering afsluiten?

Nieuwe auto gekocht en een autoverzekering afsluiten?

Geplaatst op

Heb je recent een nieuwe auto gekocht en wil je je auto gaan verzekeren? Je kunt bij Univé online gemakkelijk een autoverzekering direct afsluiten. Voordat je een autoverzekering gaat afsluiten, denk goed na wat voor dekking je op je auto wilt hebben. Je kunt een keuze maken tussen een basisverzekering, een WA+ verzekering of een allrisk verzekering. Daarnaast kun je ook aanvullende verzekeringen zoals inzittenden-, rechtsbijstand verzekeringen en pechhulp aanvinken.

Verzekeringsmogelijkheden

Er zijn 3 verzekeringsmogelijkheden zoals: WA, WA+ en all risk verzekering.

WA autoverzekering

Een WA autoverzekering is een basisverzekering die in ieder geval, een autobezitter minimaal dient af te sluiten. Bij een WA-verzekering is er een dekking mogelijkheid die de verzekeringsmaatschappij dekt. Dat is als je bij een ongeval schade aan anderen hebt veroorzaakt. Alleen dan wordt je vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Meestal als je auto 10 jaar of ouder is wordt er een WA verzekering aangeraden. Je premie zal bij een WA verzekering waarschijnlijk niet al te hoog liggen.

WA+ autoverzekering

Is je auto tussen de 6 en 10 jaar oud, dan wordt er geadviseerd om minimaal een WA+ autoverzekering af te sluiten. Een WA+ autoverzekering heeft meer dekking soorten dan de WA basisverzekering. Zo biedt de WA+ dekking op:

  • Brand- of ruitschade
  • Diefstal
  • Inbraak
  • Storm-, hagel-, natuurschade
  • Schade aan de tegenpartij of derden

Allrisk verzekerd voor je auto

Deze verzekering is de volledigste en duurste autoverzekering. De allrisk verzekering wordt aangeraden bij auto’s met een hoge waarde en vrij nieuwe bouwjaren. bij een allrisk verzekering wordt je gedekt op schade die je aan de tegenpartij of derden veroorzaakt, schade bij storm, ruitschade, brand, inbraak, hagel of diefstal. Een extraatje dat de allriskverzekering specifiek heeft is schade die je jezelf aandoet door bijvoorbeeld ergens aan te knallen, te slippen en te water te gaan.

Naast je autoverzekering een aanvullende verzekering kiezen?

Je hebt naast het kiezen voor een cascoverzekering ook aanvullende verzekeringen die je bij je verzekering bij kunt toevoegen. Er zijn verschillende soorten aanvullende verzekeringen zoals no-claimkorting, inzittendenverzekering, rechtsbijstand en pechhulp.

Een no-claimkorting toevoegen

Een no-claimkorting zorgt ervoor dat je korting krijgt op je premie. Het aantal schadevrije jaren heeft een grote impact op je premie. Hoe hoger je schadevrije jaren zijn hoe minder premie je hoeft te betalen. Er is wel een mogelijkheid dat je no-claimkorting wegvalt. Dit is van toepassing wanneer je meer dan één schadeclaim per jaar claimt. Dus als je één schade claimt, heb je een uitzondering en valt je no-claimkorting niet weg.

Inzittendenverzekering meenemen bij je autoverzekering

Als extraatje een inzittendenverzekering bij je autoverzekering toevoegen is erg handig. Zo kan je voorkomen dat je grote bedragen moet betalen. Dit soort verzekering is erg handig wanneer je te maken krijgt met bijvoorbeeld letselschade. Je wordt dan gedekt tot een maximaal bedrag dat je met je verzekeringsmaatschappij hebt afgesproken.

Handige aanvullende verzekering: rechtsbijstand

Heb je na een ongeval te maken met juridische procedures? Dan is het verstandig als je bij je autoverzekering een rechtsbijstandverzekering afsluit. Met deze verzekering krijg je hulp bij juridische geschillen en hoef je de kosten niet zelf te betalen. 

Onderweg pech gehad?

Nog een andere vorm van aanvullende verzekering is pechhulp. Deze kun je aanvinken als je onderweg hulp wilt krijgen, wanneer je auto niet meer vooruit gaat. Je hebt een keuzemogelijkheid tussen zowel nationaal als internationaal pechhulp.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer over zakelijk scoren in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @noppevanderzwaag.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden